Obostrano opran tepih ispiramo većom količinom tekuće vode

Totalno završno ispiranje je osnovni uslov zdravog pranja tepiha. Cilj je odstraniti i najsitnije čestice hemikalija korišćenih u pranju. Neispran ili polovično ispran tepih zagađuje prostor u kome se nalazi.

Deterdženti i šamponi za pranje tepiha su jača hemija jer i tepisi nose jaču zaprljanost. Takva sredstva treba potpuno-totalno isprati.

Na toj najvažnijoj strani TOTAL WASH dokazuje svoju nadmoć i prednost nad ostalim postupcima pranja.

Da bi tepih bio totalno ispran postavlja se celom površinom na specijalnu horizontalnu podlogu sa čijeg dna dolazi velika količina tekuće vode koja prolazi kroz naličje i celu strukturu tepiha odstranjujući apsolutno sve što je u tepihu bilo.

Samo ovako ispran tepih je zdravo opran tepih.

Ispiranje je uspešno samo ako kroz svaki kvadrat tepiha u zavisnosti od debljine prodje od 15 do 20 l tekuće vode.Samo tako se postiže maksimalni efekat.

Pokušaj baštenskim crevom ili onim za pranje automobila nikada nije bila tehnika rada profesionalnog tepih sevisa.

Totalno ispiranje ne postiže se ni u mašini za ceđenje tepiha-centrifugi ili cedilici, u originalnom nazivu wringer machine.

Pun efekat ispiranja teško se može postići jer se ispira tepih uvijen u rolnu sa više namotaja. Po pravilu struke , tepih je 100 % ispran samo ako je tom prilikom raširen u punom formatu i ako kroz svaki kvadrat prođe 15-20 l vode za ispiranje što zavisi od debljine samog tepiha.

Za vaše dobro je da znate gde ste dali tepih na pranje i da li je 100 % ispran od štetne hemije ili se tako samo kaže!

Tražite dokaz i mi ćemo na vaš zahtev poslati sliku vašeg tepihapotopljenog u vodu za ispiranje.Nikako prskanjem okačenog tepiha o šipku ili ubačenog u mašinu za ceđenje.

Zimi kao usred leta

Sastavni deo tw postupka je digitalizovana komora za sušenje toplim svežim vazduhom.

Prednost u odnosu na sušenje neizmenjenim ustajalim vazduhom je zadržana svežina pranja i prijatan miris finog omekšivača dodatog u završnici ispiranja.

Higijensko pakovanje

Punu čistoću opranih tepiha čuvamo na putu ka vama.

Pakujemo ih u zaštitnu foliju štiteći od prljavih ulaza, stepeništa, liftova…ovo pakovanje korisno je i za čuvanje tepiha koje nećete odmah koristiti.